Tips bij het leren motorrijden

Voor het eerst leren motorrijden is zowel leuk als zenuwslopend. Het is niets zoals autorijden, dus het is alsof je helemaal opnieuw leert autorijden. Het vergt veel oefening om op de juiste manier te leren motorrijden. Dor die oefeningen richt je misschien een beetje schade aan de motorfiets aan. Dit kan komen door te scherp draaien of door hem helemaal te laten vallen. Wees niet boos als dit gebeurt, want het komt vrij vaak voor. Dit is precies waarom je moet beginnen met een oudere en goedkopere motorfiets. Koop niet de motorfiets van je dromen om op te oefenen, want je zult hem waarschijnlijk op de een of andere manier beschadigen. Vergeet niet om ook een systeemhelm te hebben voor veiligheidsdoeleinden.

Oefen op parkeerplaatsen die leeg zijn

Als beginner kan het een beetje frustrerend zijn om de juiste plaatsen te vinden om op een motorfiets te rijden. Wanneer je leert autorijden, kan het beangstigend zijn om in de buurt van andere automobilisten te zijn. Dit kan van invloed zijn op je rijstijl. Een grote, lege parkeerplaats is de beste plek om te leren motorrijden. Parkeerplaatsen zijn geweldig omdat ze al lijnen hebben waarmee je kunt oefenen met rondrijden en je je geen zorgen hoeft te maken dat andere bestuurders je nerveus maken. Het is eigenlijk een plek waar niemand je kan beoordelen op hoe je rijdt. Zorg bij het oefenen, ook op veilige plekken zoals een lege parkeerplaats, voor de juiste uitrusting zoals een helm en de juiste motorkleding.

Oefen op lage snelheid

Als je oefent met motorrijden, gaat het niet alleen om snel gaan en harde bochten maken. Het is ook belangrijk om te leren omgaan met de motor als deze langzaam beweegt. Als je heel langzaam rijdt op een motor, is het veel moeilijker om je evenwicht te bewaren. Het is dus belangrijk om eraan te wennen dat je heel langzaam gaat, aangezien je dat veel zult doen op de weg. Oefen ook om langzaam te gaan zonder je voeten van de voetsteunen te halen.

Oefen op hellingen

Veel motoren hebben een handgeschakelde versnellingsbak, wat betekent dat je zelf moet schakelen. De meeste rijders hebben hier geen probleem mee, maar bijna elke rijder met een handgeschakelde versnellingsbak kan het moeilijk vinden om een ​​heuvel op te rijden. Bergop rijden is altijd een goede manier voor nieuwe rijders om aan hun motor te wennen.